ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Το σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στις 4 και 5 Μαρτίου στην πόλη μας σχετικά με το Ολοκαύτωμα των Εβραίων της Καβάλας, υπήρξε κατά γενική ομολογία μία από τις πιο αξιόλογες προσπάθειες να έρθει ο κοσμος της Καβάλας σε επικοινωνία με το παρελθόν του, με την ιστορία του. 
Οι εξαιρετικές εισηγήσεις του κ. Άγγελου Παληκίδη, της κας Οντέτ Βαρόν Βασάρ,  του κ. Βασίλη Ριτζαλέου και της κας Βάλιας Κράββα πλαισιώθηκαν από τη μοναδική μαρτυρία του κ. Αλέξανδρου Σιμχά και την βιντεοσκοπημένη συνέντευξη του αποθανόντος Σαμπετάι Τσιμίνο.
 Ο ιστορικός περίπατος στους τόπους εβραϊκής μνήμης, που καθημερινά προσπερνούμε στην περιήγησή μας μέσα στην πόλη της Καβάλας εξίσου διαφωτιστικός. Τέλος,  το βιωματικό εργαστήρι που παρουσίασε ο κ. Μισέλ Φάις ήταν μάθημα από κάθε άποψη για τους συναδέλφους.

Για το λόγο αυτό, ο Σύνδεσμός μας θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά το Τμήμα Ιστορίας κι Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, τους συνδιοργανωτές και συμμάχους σ' αυτή την προσπάθεια και ιδιαίτερα τον κ. Άγγελο Παληκίδη και τον κ. Βασίλη Ριτζαλέο για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν.

Θα θέλαμε, όμως, εξίσου από καρδιάς να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που παρευρεθήκατε στον υπέροχο χώρο του Λυκείου Ελληνίδων και συμμετείχατε σ' αυτό το πολύ αξιόλογο μάθημα ιστορίας και ζωής.

Ευχαριστούμε, ακόμα, τις κυρίες του Λυκείου Ελληνίδων για την φιλοξενία τους και το χαμόγελο με το οποίο μας υποδέχθηκαν.

















Σχόλια